Tips inför badrumsrenovering

Så planerar du ditt nya badrum

Många som vill renovera sitt badrum känner sig osäkra på hur man bäst planerar för att man ska få ut mesta möjliga av ytan. I ett badrum brukar man ha en relativt begränsad yta som står till förfogande, så det gäller att tänka till i förväg för att få en lösning som utnyttjar utrymmet optimalt.

Äldre badrumslösningar följer ofta en standard som utgick från de badrumsmöbler som fanns på marknaden vid den tiden. Idag lönar det sig istället att först tänkta till kring vad du behöver och vill ha innan du söker efter badrumsmöbler som passar till detta. Det kan löna sig att investera i platsbyggda lösningar om du inte hittar det du söker.

Först och främst måste du fundera ut om toalettstol, handfat, dusch, badkar m.m. bör stå kvar på samma plats som de stod innan eller om det kan vara tillfälle att omdisponera planlösningen vid din badrumsrenovering. Det går relativt enkelt att dra om rör när vi har rivit ner ytskikten, så se till att tänka igenom planeringen noga. Vad kan vara praktiskt? Hur vill du kunna röra dig i badrummet? Var behöver du avställningsytor och förvaring?

nyrenoverat badrum

Tänk vertikalt

Då golvytan troligtvis är begränsad bör du tänka vertikalt. Högskåp och hängande hyllor är bara några exempel på hur du kan utnyttja höjden och väggytan för att få mer förvaring, utan att det känns trångt i badrummet.

Smarta förvaringslösningar med svängbara hyllor som gör det möjligt med förvaring i hörnen ger dig också mer utrymme. Titta till exempel på hur man utnyttjar utrymmet i kök maximalt. Där kan man ta inspiration även till badrum.

Välj färger och material som håller

Ett starkt mönstrat eller färgat kakel kan kännas kul i stunden, men kommer du att ha samma smak om 10 år? Ett badrum ska hålla i ett antal år, så vår rekommendation är snarare att det är bättre att satsa på material som passar ihop med olika textilier och inredningsstilar. Med vitt eller neutrala naturtoner kan du enkelt förändra ditt badrum med hjälp av handdukar, badrumsmattor, plantor och dekoration allteftersom. Badrumsskåpet kan du byta dörrar på eller lacka om dem om du tröttnar på färgen du har valt - men att byta ut kaklet kräver mycket större ingrepp. Satsa alltså helst på material som går lätt att kombinera med olika färger.

Fortfarande osäker? Vi hjälper dig! Våra hantverkare har lång erfarenhet av badrumsrenovering och kan ge dig råd kring vad som passar i olika utrymmen. Kontakta oss idag för att få offert på din badrumsrenovering i Tyresö.

Badrumsrenovering som går som en dans!